lauantai 11. heinäkuuta 2015

Sadetta, tropiikkia ja paahdetta

Tänään oli kyllä superpäivä kepparoimisen suhteen! Alisan kanssa suunnattiin tiemme Frinjetin ja Viton kera Sennin ja Alinan luokse juoksentelemaan kolmen aikaan iltapäivällä. Siitä on muuten tovi aikaa kun ollaan Alisan kanssa ratsasteltu samaan aikaan. Nostalgiaa oli ilmassa jonnin verran!
Lämmittelimme kukin omalla tavallaan ratsastelun alussa ja olo oli itsellä todella jäykkä eikä Frinjetkään oikeen ollut normaalissa vinkeässä vireessään. Pian kyhäsimme kentälle kolmen esteen sarjoja ja siitäkös karvaponini innostui: sisäinen estehirmu oli herätetty. Poni pinkoi ja pomppi kuin mikäkin kumipallo, hallitusti, mutta niin mahottoman energisesti. Hypyt olivat ilmavia ja hukassa ollut motoriikka toimikin yhtäkkiä kuin rasvattu porrasjousi! Frinjet pääsi myös kuljettamaan Senniä ja Alinaa esteiden yli ja tytöt tykästyivät hörökorvaan hiuksiaan myöden. 
Otimme paljon kuvia ja välillä pidimme sadetta katoksessa, niitä näitä jutellen.

Sateen tauottua päätimme siirtyä kisojemme pitopaikalle erään koulun kaukaloon Alisan auton voimin. Pakkasimme takakonttiin kaksi paria tolppia, muutaman puomin sekä kourallisen ratsastajia sekä poneja. Kentän pohja oli aivan unelma; sateen pehmittämä ja pölyämätön. Hetken pompittuamme Alisa piti minulle ja Frinjetille näpäkän valmennuksen, jossa käsiteltiin väistöjä, tempolisäyksiä sekä ihan perusasioita, reippaasta käynnistä kokoamiseen. Pieni (ja suurikin) sadekuuro ei meitä haitannut ja valmennus pidettiin alusta loppuun. Kyllä siinä tuli muuten hiki ja takataskuun jäi lisää treenattavia juttuja! 

Palasimme vielä kentällä pyörimisen jälkeen hetkeksi Sennin talon takapihalle pomppimaan ja siellä se hyppimishimo vasta paisuikin kuin pullataikina. Toisaalta olin aivan loppu, mutta toisaalta taas kroppa ja jalat olivat vasta kunnolla heränneet valmennuksen myötä. Kolmen esteen sarja ei tuntunut edes pahalta ja videolta meno näytti ihan kivalta! Päätimme pian kuitenkin lähteä kotia kohti sillä sade ei ottanut loppuakseen. 

Huh! Upea päivä, pääsisipä pian treenaamaan uudelleen! Frinjet jäi Alinalle ja Sennille ylläpitoon joksikin aikaa, sen verran hyvin heillä toimi yhteispeli ponin kanssa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti