lauantai 30. toukokuuta 2015

Kesäloma? Mikäs se semmoinen on


Noin vain se kauan odotettu kesälomakin sieltä saapui. Tättärää ja hellurei! Onnittelut kaikille, jotka päättivät opiskelunsa, pääsivät yläasteelta tai lopettivat ala-asteen! Tästä alkaa taas uusi vaihe elämässä ja uudet kujeet odottavat käynnistystään! Itse valmistuin eilen kolmen vuoden opinahjon jälkeen kokiksi poikaystävän kanssa. Juhlat olivat aivan loistavat lahjoineen ja ihanine vieraineen. Jotenkin tosi ontto olo nyt, kun ei oikeasti tartte enää mennä tuttuun kouluun oppimaan uutta. Nyt pitää siirtyä työelämän puolelle ja ansaita oma elantonsa. Huh, mikä muutos. Karu muistutus kaikille: ei se lapsuus kestä ikuisesti, nauttikaa hei kesälomistanne täysillä :)

No, eipäs nyt synkistellä kuitenkaan! Minä olen ollut todella ahkera 2.6. koittavien kisojen myyntijuttujen väkertämisen kanssa ja tänään taiteilin monen monta eriväristä tuttia, niputin ne ja ihailin työni lopputulosta. En taida hetkeen tehdä tutteja... huh. Luulin jo, etten saa ikinä näitä valmiiksi, mutta kappas. Pikkuisen kun pistää vauhtia töppösiin niin kyllähän tämmöisestäkin selvitään! Vielä pitäisi näpertää jokaiseen väriin muutama otsapanta, mutta saapa nähdä montako jaksan aloittaa. Mustalle värille olen jo tehnyt kolme kappaletta ja oranssille yhden. Tästä se lähtee! Tai sitten ei...

Monet ovat kyselleet instan puolella, että mitä materiaalia nuo tuttiset ovat, ja vastaus on, että softis- askartelulevyä. Sitä löytyy Suomalaisesta Kirjakaupasta (ainakin pitäisi) sekä askartelukaupoista. Näistä tulee myös liimaamalla tosi kivannäköisiä, mutta itse päätin kokeilla hieman työläämpää versiota, ja vetäistä nuo kaikki ompelukoneella. Ristikkoreiät vetäisin keskelle mattopuukolla.


Kisojen järjestelyt ovat todella hyvällä mallilla ja ruusukkeita väkerretään para-aikaa. Itsellä olisi vielä hommana tehdä näyttelyihin nimikkonauhat (oranssista huomiokankaasta), viimeinen myyntiheppa, muutama riimu sekä turparemmittömät suitset. Viimeinen saattaa jäädä tekemättä, sillä en omista tällä hetkellä yhtä ainutta solkea. Niitäkin pitäisi tilailla lisää, nyt kun tilaushevosten tekeminen lähenee lähenemistään. Aiheeseen päästyäni, ilmoitan nyt tässä, että tänne blogin puolelle tulee postaus, jonne tilareista kiinnostuneet ilmoittavat kommenttikenttään nickinsä ja sähköpostinsa. Tilauspaikkojen valinnat suoritetaan tällä kertaa arvonnalla. Nyt ja luultavasti myös jatkossakin. Näin kaikilla on tasapuoliset mahdollisuudet päästä tilailemaan :) Siitä kuitenkin enemmän myöhemmin! 

Ainiin, tässä onkin muuten muutama kuva viimeisimmästä valmistuneesta myyntiheppasesta. Tästä yksilöstä pidän itse oikein kovasti. Väritys onnistui todella kivasti, vaikka ensimmäistä kertaa aloin laajemmin pastelliliiduilla huitomaan. Heppaan suihkuttelin tässä tänään fiksatiivin, joka takaa hieman pidemmän keston väritykselle. Harjaamista kannattaa välttää, ettei fiksatiivin vaikutus lähde lipettiin.
Hevonen on ommeltu kokonaan ompelukoneella, suukappaletta lukuunottamatta. Olen jotenkin tuon paremman ompelukoneen mukana alkanut työstämään heppoja kokonaan koneella hurauttaen, eikä se itseä ainakaan haittaa yhtään. Ei siinä laatu kärsi ja työskentely nopeutuu monella tunnilla. Itse kun olen välillä kovin kärsimätön ja nopea sekä huolellinen työskentely on se mun juttu. Jos hevosen teossa meinaa mennä yli 2 päivää, alkaa se ehkä jopa vähän ahdistamaan, ellei ole aiheenmukaisia kiireitä. Mutta joo, muuten yleensä saan hevosen harjaa vaille valmiiksi 4-6 tunnissa.


Semmoinen kaveri! Viikonloppu jatkuu käsitöiden parissa ja maanantaina tänne tupsahtaa kisoihinkin kirmaava Taija meille yöpymään. Tiistaita odotellessa! Oikein hyvää alkanutta kesälomaa kaikille :)6 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Näistä mä tykkään kuvia ja sopivasti tekstiä.

  VastaaPoista
 2. Hiphei Taija mainittu, torilla tavataan ! Apua miehän tuun sinne jo huomenna, stressihikeähän tässä alkaa pukkaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härregod! Mullaki on ajantaju menny ihan kokonaan xD apua apua apua nyt tulee kiire ja oh, tervetuloa! :D

   Poista
 3. Oliko se sä, kellä on semmonen sulka-lintu tatuonti pohkeessa? jollain keppari harrastajalla sellainen on, en vain muista kellä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo mitään tatskoja vielä :D

   Poista