lauantai 27. syyskuuta 2014

RETROMENOA part 1

Haudi kaikki rähmäkäpälät! Nyt kun täällä on ollut vähän hiljaista, meikäläisen ompelukone pöllittiin - ja odottelen kotoa omaa, kankaiden metsästys ei etene ja työharjoittelu varastaa kaiken ajan... Sain teille mainion idean postaukseen ihan omilla pienillä aivoillani! Hurraa huuto sille. En tiedä kuinka usea teistä on seuraillut meikäläistä vuosien varrella ja kuinka moni muistaa meikäläisen ensimmäiset sivut, ekojen tallien nimiä, heposten pärstöjä, sun muuta kivaa ja eksoottista. Ei mitään hajua? Ei  hätää! Teille, jotka ette tiedä mistään mitään, olisi nyt tarjolla pientä herkkua! Näytän teille nimittäin kuvia vanhoista hevosistani ja joitain vanhoja kuvia itsestäni ratsastelemassa (voi apua minkä tein). Kuvat tulevat olemaan luultavasti 2005-2012 ajalta, jos en nyt ihan puskaan tätä arviota heittele. Kuvat eivät ole aikajärjestyksessä! Koitan merkkailla niitä jotenkin järkevästi :D Kuvien resoluutiot ovat myös päin pyllyjä koska käytössäni oli eri kameroita eri vuosisadoilla - eikun siis vuosina.

*liittää koneeseen kovalevyn*


Minä ja JK Zebbaren. Tuo vuonisori oli aikanaan mulle yks tärkeimmistä hepoista ja orin kanssa vietiin myös eräissä kesäkisoissa kaverini luona esteluokasta (15 osallistujaa) ykkösruusuke, jea.
Hyppytyyli oli tuolloin hakusessa, sillä meikäläisen jalkoja ei oltu vielä alettu oikomaan.

 
Tässä kyhjöttää neljä hepoista, ööm vuodelta 2009? Vasemmalta oikealle amerikanravuritamma Crystal d'Passody, risteytystamma WP Wayfa, Farin emä Timanfaya (toinen hevoseni ikinä, hui) ja arabitamma Rose's Remorse.Viimeisin oli kovin kiero suuton tapaus. En yhtään muista minne se oikein joutui loppujen lopuksi... Rinastakaan (rusk.) ei ole mitään muistikuvaa..

 
Ystävättäreni hepoisella Fantalla (Fantofeeria) hyppäämistä. Tyylikkäät pöksyt ja kaikki. Kengistä puhumattakaan.
 
 
Tämän sukkaisen hepoisen joku varmaan tunnistaakin? Kep Mva Fn Moment's Marengo eli Marengo, Mangu tutummin. Ostin tämän Northwind Eistevil tallilta 2009 ja oli oikein suloinen ja vastustamaton oripoika. Sigituksen käsialaa :) Taisi maksaa 7€ jos sitäkään :D Rusettihai ja kuumuva tapaus. Rakastuin sen harjaan ♥

 
Tässä on yksi vanhoista lemppareistani. Hannoveriori Dundee Durack, eli Demo. Lyhytharjainen, nappisilmäinen ori, jonka nykyisestä olinpaikasta ei ole mitään tietoa. Pitäisi ehkä joskus toteuttaa tämä hepoinen uudistettuna versiona. 

 
Tästä sukkaisesta jauhoturpaisesta ruunasta en muista muuta kuin lempinimen Tomppa. Mummuni ompeli sukan ja meikä hoiti loput. Tompalla oli mainio hyppiä esteitä, sillä se oli kevyt luonnokeppiään myöten, mutta silti tarpeeksi etupainoinen hallittuun ratsastukseen. Ruunan turpa oli tunnin lopussa aina ihan vinossa innokkaiden pidätysten johdosta :D


Farilla oli hirmuisen kiva hyppiä, sillä sen pää painoi mukavasti. Juuri sen verran että hyppiminen tuntui kamalan miellyttävältä. Jännä ponimus.
 


Suokkitamma Kalmarin Lentolyyli. Tämä taitaa olla vielä kuvioissa jossain tallilla? Oli aikamoinen pukkikone välillä, kuten huomaatte. Ja vieläkin nuo samat pöksyt...


Tässä aivan järkyttävä esimerkki mun vanhasta tyylistä ratsastella. Istuin kamalan takana ja kädet oli tikkusuorana :D tuossa muuten vedän soolona kür- esitystä niissä kesäkisoissa -09, olin ainoa osanottaja joten rehvana vetäsin itelleni ykköspaikan koska muut ei osallistunu lol noloo.



ANTEEKS MUTTA MITÄ TÄSSÄ TAPAHTUU. Apua. Mitä.
*Yskii* Kuitenkin... tässä on yks ekoja sukkakeppareita. Thunderstone, oli tämän pienen ponimuksen nimi. Taisi jopa toimia jossain vaiheessa laukkaponinakin.

 

Tässä taitaa olla jo vähän tuoreempaa väkeä! Aphén ranskisajoilta! Vasemmalta oikealle: AP Heatbeat, Craydon Bright Bread, Hymnin Kohtalo, As Good As It Gets, AP Ex-It Route, JK Zebbaren, AP Jeune Fille, AP Woomal, Fantofeeria, WP Wayfa, Kep Mva Fn Moment's Marengo, AP Cloudy Heaven, AP Bonne Troll & AP Migelangelo.



Mike on semmoinen hevonen, jonka haluaisin takaisin kotiin. Se on ollut jo jonkin aikaa (pari vuotta?) vaihdossa Kaviokoukussa, enkä ole saanut oria vielä takaisn kotiin asti :D Toivottavasti poni on tallessa!
Näiden kuvien myötä taisi pikkuhiljaa vaihtua kamera isoveljen pokkariin, Lumixiin. Ihan hyvälaatuinen kamera kyllä :) Melkein järkkäri, kehtaisinko jopa sanoa.



Tallin ainoa ranskanpuoliveriori AP Korston taisi asustella tässä kuvassa jo Kht Windnan puolella. Noh, se ei siltikään muuta faktaa, että ori oli joskus myös meikäläisen :D Korsto hurmasi monet pörröisellä ja suurella nallemaisella olemuksellaan. Lopulta hevosen ratsuttaminen kävi itselleni työlääksi suurten askelten takia (itsellä lyhyet halkojalat).



B.R. Nikita, AP Avset Cirl sekä AP Roleau du Jardin. Kaksi ylempää tammaa Riesan (ent. Nasu) käsialaa ja Tsoukki oli Alisan tekemä :) Kaikki asustelevat jossain päin maailmaa.



Sporttiponit Stickler sekä AP Frénézie d'Alcatraz. Molemmat muuttaneet uusiin koteihin aikoja sitten :) molemmat ponit ovat päässeet jopa videoille! 


//TÄHÄN PÄÄTTYY OSA YKSI.//
Tulossa on ainakin vielä kaksi osaa, sillä näitä kuvia vaan ilmestyy koko ajan lisää jostain pimeistä rei'istä. Huh! Mutta toivottavasti tykkäilitte ja kommentoikaa jos mieli niin sanoo. Hihkaiskaa jos joku poni näyttää tutulta tai tiedätte missä menee :D !








 

6 kommenttia:

  1. olipas kiva postaus! muistan osan noista heposista kyllä, huomaa sun kehityskaarenkin näiden teossa c: AP Frénézie d'Alcatraz ja Migelangelo on kyllä aivan ihanan näköisiä, tui <3 voisin varastaa molemmat >:) odotan innolla seuraavaa osaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän ja kumarran! Mukava kun tykkäsit :D
      Freni ja Mike oli aikoinaan omiakin lemppareita, veikeitä kavereita kyllä ^^
      Minäkin odotan, sillä noita kuvia on tosi hauska katsella lävitse :D

      Poista
  2. Stickler on ihq.Oot aika söpö.

    VastaaPoista
  3. Tää oli mukava postaus ja odotan innolla seuraavaa :3 Noi kaks viimeistä oli ihan älysöpöjä, kelpais mullekkin ;) Into piukeena ootan sen myyntiponin saapumista tänne :3 Enkös mä täällä sulle jo sanonutkin että haluan sulta uuden hepon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! :) Aherran varmaan tässä lähipäivinä seuraavaa osaa :D
      Kyllä taisit mainita ja eiköhän se kuule tule onnistumaankin :D

      Poista