maanantai 27. lokakuuta 2014

Voihan ketut sentäänAika se vaan jumpe kuluu! Noh, sillehän ei voi mitään ja pahoittelenkin tätä äkillistä hiljaisuutta mikä on hilautunut tämän keppurointiblogin ylle. Ajattelin tulla tänne näyttämään kuvia valmistuneista tilaushevosista, ja sen sellaisesta.
Tosiaan, olen ollut tiiviisti kiinni työssäoppimisessa viimeiset 5 ja puoli viikkoa (LOPPU HÄÄMÖTTÄÄ JO), siitä johtuu suurin kuolleisuus tällä puolen maailmaan. Vapaa-aika on kulunut pääasiallisesti energian keräämiseen, ompeluun, nukkumiseen, pyöräilyyn ja syömiseen. Eipä tässä muuta ole oikein ehtinyt tekemään. Vapaapäivät hurahtavat valonnopeudella ohitse ja pian sitä jörötetään taas töissä hellan ääressä. NOH tänään valmistui viimeisin tilausheppanen, joka näyttääpi tältä:


Hän on (tai yrittää olla) rodultaan shetlanninponi. En tehnyt erikseen tälle kaavaa vaan vetäisin hatusta (eli kaavalaatikosta) lyhytkaulaisimman ponikaavan minkä löysin ja voilá. Wnb shettis on
valmis. Päästä olisin itse tehnyt piiiikkuriikkisen lyhyemmän, mutta meni jo :D Muuten oon ihan suhteellisen tyytyväinen tuohon, nimittäin edellisellä kerralla kun käsittelin tuota samaista kangasta, ponin muodot kärsivät merkillisiä muutoksia. Hmm.


Mustaa shettistä ennen taistelin tämännäköisen veitikan kanssa. Mä en oo ommellu silmiä kiinni moneen vuoteen, mikä olis herasilmien kohdalla kyllä ihan käytännöllistä, sillä ne jää helposti pullottamaan, varsinkin jos pohjalla käytetty sininen fleece on vähän liiankin paksua. Herasilmät ei muutenkaan ole kovinkaan korkealla listalla 'Joeyn mielimerkit' , joten ei en nauti noiden mulkosilmien kokoamisesta sen pahemmin :D Muuten poni oli ihan jees. Alaleuasta tuli vähän turhan jämäkkä.

Pääsin väsäämään yhdestä lempifleecestäni suomenhevosta. Minusta onnistui iihan hyvin, ehkä profiili olisi saanut olla pikkuisen heppamaisempi ja kulmikkaampi. Tämän tekeminen oli miellyttävää alusta loppuun, koska tuo kangas oli niin ehanaa käsitellä :)

Vuonohevonen, kyllä vain. Tämän veitikan ompelin kokonaan ompelukoneella, kuten saatate huomata. Erheekseni leikkasin ponille liian leveän välikappaleen, minkä huomasin tietenkin siinä vaiheessa kun oli jo liian myöhäistä *sigh*. Onneksi lopputulos oli melko lutuinen ja heppa kelpasi tilaajalleen. Suuttomia ja jopa kaksipalaisiakin olen päässyt tekemään. Tässä eräs beigestä fleecestä toteutettu ponimus. Jos totta puhutaan, jouduin tekemään tämän yksilön kaksi kertaa, kun ensimmäinen kasaan ommeltu osoittautui liian luikeroksi tapaukseksi. Näiden suhteen riittää siis vielä treenattavaa saumavarojen kanssa.

Terrakottafleece ei menetä suosiotaan! Tässä taas yksi todiste siitä :) Reippaamman kokoinen kaveri, oli ihan kiva toteuttaa. Merkistä ei loppujenlopuksi tullut ihan semmoinen kuin olisin halunnut, mutta kävi hepan pärstään ihan hyvin.Riimun kanssa tilattu musta poni. Tämä oli nyt se mistä aiemmin mainitsin. Kuvassa se ei nyt näy, mutta poski oli jotenkin vetäytynyt tai tipahtanut taakse. Lopulta heppa meni yleiseen myyntiin ja löysi pian uuteen kotiin :)

Ja sitten päästiinkin ensimmäiseen tilariin, jonka olen tällä tilausjaksolla tehnyt! Kyllä huomaa, että on ollut pieni tauko takana tuota tehdessä.

 

Sellaista menoa tänään. Katsellaan milloin kerkeän pistäytymään tänne uudelleen! :) 

2 kommenttia:

 1. Iiiihania heppoja :3 aah rakastuin ton mustan shetun korviin, tollasilla pikkusilla korvilla saa poni heti nii lutusen ilmeen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän!
   Oli hassua tehä noin pienet korvat kun yleensä ne on mun hepoilla vähän turhan isoja :D nuo tuntu ylipieniltä :D

   Poista