JOEYTerve! Täällä raapustelee Vaellustalli Koutan sekä tämän kyseisen SAUMASAKKI - blogin ylläpitäjä Joey! Jotkut saattavat muistaa minut aiemmilta nimiltä (Jó/Joe.) sekä entisestä Joek, sekä Aphé nimisistä talleista. Olen pyöriskellyt keppihevosmaailmassa muiden keskuudessa vuodesta 2009 internetin ihmeellisen maailman  löydettyäni, mutta koko touhuhan lähti käyntiin jo vuonna 2004. Olen kiikkunut menossa mukana nyt siis jo 12 vuotta, eikä loppua ole vielä näkyvissä.

Aktiivisimmat vuoteni keppihevosten kanssa IRL-puolella olivat ehdottomasti 2008- 2012, jolloin minua näki jopa kisaamassakin. Olen järjestänyt koko harrastuksen aikana melkein kymmenisen kappaletta leirejä (eripituisia, ja osa joskus vuonna nakki, päiväleirejä yms), muutamat kisat, roiman määrän tunteja, hirrrmuisesti tilaushevosia sekä käynyt itse kisaamassa raa'asti sanottuna lähemmäs kahden kämmenen sormien verran. En ole ikinä tykännyt pahemmin minkään laisista kilpailemisesta, koska olen todella kova jännittämään. Itse tapahtumat ovat kuitenkin olleet mukavia ja siinä on päässyt kontaktiin muidenkin harrastajien kanssa. Olen tavannut tämän harrastuksen kautta upeita ihmisiä, päässyt matkustamaan sekä kehittämään käsityötaitojani yli äärirajojen.

Olen todella aktiivinen URL- harrastelija ja päivittelen blogia aina kun on asiaa, kuvia ja aikaa. Minut löytää joka päivä SKH- foorumilta ja satunnaisesti myös lataamasta uusia videoita YouTubeen. Videoiden teko on pikkuisen hidastunut paikkakunnan muutoksen - sekä videokameran hukkumisen myötä, enkä aina kotikulmillani käydessä jaksa astua talliin jalallanikaan. Nyt kevään tullen hinku päästä ratsuttamaan tallissa talven seisoneita hevosia, kuivalle sorapihalle, lämpöiseen auringonpaisteeseen on kasvanut räjähdysmäisesti, kuten myös kaiken muun tekemisen hinku; hevosten ompelu, varusteiden värkkäys sekä kuvien ottaminen. Aurinko ja kevät tekevät ihmeitä !
Keppihevosharrastajana olen sellainen rempseä, mutta myös melko kova pilkunviilaaja. Kohtelen - ja varmistan että muutkin kohtelevat - omia hevosiani kuin kukkasia kämmenellä. Korjaan muunmuassa muiden liian kovia ohjasotteita pehmeämmiksi, suoristelen kesken tunnin ruttuun menneitä korvia, oikaisen väärin laitettuja suitsia ja mitä vielä. En anna pienten lasten koskea hevosiini, siinä pelossa että pienet ratsuttajat kaatuilevat ponien päät edellä joko vihreälle nurmelle - tai kuralätäkköön, runtelevat ja puristelevat kovalla vaivalla täytetyt muodot pilalle tai repivät muita mahdollisesti irti lähteviä osasia omaksi ilokseen. Pidän hevosiani siis arvossa ja tahdon niiden säilyvän niin pitkään kuin mahdollista.

Rakastan ehkä eniten maastossa räpeltämistä sekä koulun vääntämistä. Olen aina panostanut liikeratoihin (köh, silloin kun vain suinkin olen jaksanut) ja semmoiseen mukavan näköiseen ratsasteluun. Maastossakin käynniskellään varpaat edellä ja rennosti. Tyylini on semmoinen eloisa, joustava ja ehkä hieman ponimainen. Este-ennätykseni on 110cm, jota en ikimaailmassa enää pääse varmastikaan ylitse. Ratanakin on joskus mennyt suhteellisen kevyesti 80cm. Tallistani ei löydy montaa suuriaskelista asukasta, juuri sen takia, kun omat kintut eivät riitä liikeratoja toteuttamaan.  Oman ratsastelun lisävarusteina mukana keikkuvat muunmuassa polvituet sekä lättäjalkojen tukena kengissä tukipohjalliset.

Minä olen nauravainen, melko optimistinen, rauhallinen sekä sähäkkä tapaus. Osaan myös olla rasittava, levoton sekä suuttuvainen, jos sellaiseen on aihetta. Kärsivällisyyttäkin löytyy sekä auttavaa vaihetta. Olen aluksi vieraiden ihmisten keskellä ujo, mutta siitä pääsen nopeasti eroon jutun jujuun kiinni tarrattuani. Kaipaan välillä omaa rauhaa, jolloin yleensä katoan - ainakin netistä - hetkellisesti. En käytä mitään päihteitä, hyi. En myöskään tykkää meikkaamisesta, mutta meikkaan silti (huonosti koska en osaa). Pidän paljon pipoista, huppareista, villapaidoista, juoksupöksyistä, nahkatakeista sekä villasukista. 

Tykkään
lukea, piirtää ja valokuvata hirmuisen paljon. Kamerana minulla on käytössäni 2011 rippilahjaksi saatu Canon 550D sekä kaksi erikseen ostettua ihan keskiverto-objektiivia (joita en tähän jaksa luetella). Minulla on yksi kisuli, joka asustelee pääasiassa vanhempieni luona Saarijärvellä. Harrastan myös salilla käymistä, syömistä (ruoka on elämä) sekä satunnaista lenkkeilyä. Asustelen somassa  kaksiossa Jyväskylässä ja valmistuin 29.5.2015 kokiksi.

Jos on kysyttävää niin kysykää ihmeessä, minua saa lähestyä, en pure! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti